Lärorik lektion

Jag, Josefine och Fanny på en helt vanlig musiklektion.

Bilderna har Mimmie tagit. Puss hej


Jävla snyngg


Sjukt skön kille och riktigt duktig


Bunge bunge och åter bunge

Var  i Bunge i helgen. Fråm filmstudion var den jag, Hanna, Emmi , Elsa och Anette. Sen var det en hel massa annat roligt folk där. En man vid namn Carl-Gustav visade en del av sina filmer och berättade om hur det var att jobba som filmfotograf. Jag gillar inte riktigt ordet filmfotograf, eller min hjärna vill inte riktigt ta in att en filmfotograf är den som filmar och inte en som springer och tar kort under inspelningen. Han hade gjort en hel del dokumentär filmer blandannat en om sin pappa som hette "ljuset håller mej sällskap" och en om sin mamma som hette "mamma är bäst". Den dokumentär filmen han hade gjort om sin mamma tyckte jag var den bästa av filmerna vi fick se på hela helgen. Den var väldigt djup och rätt hemsk men jag gillade den.

Det var som sagt väldigt mycket roligt folk där. Bland annat tre killar från Västerås, sköna snubbar det där. Gissa vem som också var med hela helgen? ISAK! Det är helt sjukt hur snygg en människa kan vara. Det var faktist första gången jag såg han i utsläppt hår. Han är nog nästan så perfekt en kille kan vara, snäll, snygg, fina kläder, omtänksam, fina ögon, fin röst och gullig. Men alla har ju sina brister. Isak är väldigt kort... och han är 23. Pinsamt ifall han någon gång läser detta.. Men men.

Tog inte så jätte mycket bilder i helgen men jag tänkte sno några av Anette i morgon. Får hoppas att hon har någon på Isak..Elsa och HannaAnette och EmmiNågon vars namn jag inte minns, Ylva och MattiasViktor och PaulMalin och MagnusHanna, jag och Emmioch sist men inte minst Kent.

Puss hej

Bunge

Åker till Bunge efter skolan och stannar där hela helgen. Alltså ingen blogg. Vi hörs på Sönda kväll.

Puss hej

Rytmus i morgon..

Ja då var det äntligen dax, intagningsprovet klockan ett i morgon. Jag är faktist inte ett dugg nervös, fast det kommer jag väl ännu att bli.. Har valt låtar sedan länge tillbaka och kan dom i stort sätt utantill, ska bara få till det där lilla extra. Men men det blir nog bra. Jag hoppas verkligen att jag kommer in, det skulle vara så himla kul. Det är rätt liten chans för det är rätt många som söker.. men man kan inte misslyckas om man inte har försökt! Ni få önska mej lycka till!Just nu spelas denna låt mest hela tiden..Puss hej

Fredag: Sov vid Fanny
Lördag: Såg på bio med Fanny och Matilda "det regnar köttbullar". Alva fyllde år, grattis
Söndag: Sjöng i Lau kyrka. Pappa fyllde år, grattis
Måndag: Redigerade film. Filmkväll vid Kampo
Tisdag: Skriver på min musik uppsats

Tjålla Hoppsan!!!!

Moa sitter och målar på sina jätte fina gubbar så då får jag skriva istället. Nu kör vi en gissnings lek, vem är jag? Det är en liten tävling som går ut på att gissa vem jag är efter att jag har skrivit fem ord om mig själv. Spännande va??? Ni får kommentera era gissningar och svaret kommer någon gång i framtiden.

Mellan varje bild är det lite mellansnack så att du får tid att fundra, bra va?!?

Läs INTE i för väg!!!
Okej, här kommer orden (dom är i svårighets grader):

På fem poäng har vi ordet : INTE HÄR IFRÅN
Bilden blev inte som jag hade tänkt, men det blir ju inte allt ibland faktiskt. Visst har jag rätt?
Syftet med den här bilden är att se det fina i det fula.


Hur går det med tänkandet? Nu till fyra poäng.På fyra poäng har vi ordet: DISNEYJa, ser du det dolda meddelandet? Tål att tänka på och om vi nu ändå pratar om att tänka så hur går det på fyra poäng? Någon framgång? Inte?

Då fortsätter vi.På tre poäng har vi ordet: CONVERSE
Lokvargen, så stark att han kan brotta ner både kungen och drottningen samtidigt! Coolt va? Jag vill också vara så stark, då kan jag vinna i armbrytning. Om du inte har läst lokvargen så läs den! Bättre än Expressen och Aftonbladet tillsammans kan jag lova!! Vet du kanske nu vem jag är?

Nu till level 2.På två poäng har vi ordet: MJÖLKDet här är jag jätte dålig på att göra, inte min starkaste sida direkt.
Men jag är bra på att diska efter mig i alla fall, nu börjar det att bli ont om poäng om du inte vet vem jag är än.

Nu till den sista ledtråden och om du inte kan det nu så känner du mig nog inte.


På ett poäng har vi ordet: SALEM AL FAKIRS FRUVisst är han söt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Så, vem är jag? Fusk upptäcks ALLTID vid rättning. Så var ärliga med hur många poäng ni fick (ni måste säga vem jag är också annars så räknas inte poängen och det är inte bra för då blir du diskad). Om du har orkat hela vägen ner och om du har lyckats klura ut vem jag är på en bra poäng så har du möjligheten att vinna ett fint pris.

Vinnaren får nämligen sitt namn publicerat på Moas blogg samt en länk ifall personen i fråga har en blogg. Vi gör även en intervju med vinnaren som läggs ut på bloggen vid ett senare tillfälle. Vinnaren vinner också en fika med Moa och mig. MEN vinnaren måste betala sin egen fika samt kostnader till och från fiket.  Hoppas att det är är just dig jag får träffa!


För er stackare som inte lyckades att få ihop några poäng kan här få en till liten chans på 0.5 poäng. Du får dock inte vara med i tävlingen om du bara fick ihop 0.5 poäng. (Ett litet knep! svara på frågen två gånger så får du ju faktiskt ihop ett poäng!! 0.5+0.5=1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
På 0.5 poäng har vi ordet: STARWARS


DADADADADADADADADADADADADADAAAAAAAAAAAAAAAA!

Lycka Till! Good Luck! Buena Suerte! Bonne Chance! Buona Fortuna! Semoga Beruntung!


Brev och Film

Har precis skrivit klart brevet till Indien, blev rätt nöjd faktist. Får hoppas att någon vill svara på det. Men någon av dom tusen som går på skolan skulle väl ändå vilja svara på mitt simpla brev. Annars är det ju tusan pinsamt.. Kom på nu att jag har glömt att skriva min egen adress på brevet. Får inte glömma det! Jag har alltid velat ha en riktig brev vän, med snigelpost. Inget mejlande för det bli aldrig samma sak!

Var på filmkurs i dag. Vi började skriva manus till filmerna vi ska spela in på påsklovet, riktigt kul. Våran ska handla om "olika sorters kärlek", jag tror fasktist att det blir väldigt bra. Sen tittade vi lite kortfilmer också. Vi såg på en jättebra som hetter "min kompis Gunnar". Jag försökte hitta den på youtube men hittade den inte. Men om ni snubblar över den så titta på den den är faktist väldigt bra. 

    


Puss hej


Intagningsprov

Har varit inne på elfida andrée hela dagen. Jag hade intagningsprov. Jag var väldigt nervös, men helt i onödan. Det gick bra och jag dog inte. Jag lever och har ont i tån.

Puss hej

Låt den rätte komma in

I gårkvälls tittade jag på en film som heter "låt den rätte komma in". Det är en svensk/vampyr/skräck/drama/romantik film, baserad på en bok. Det låter som en rätt konstig blandning, jag hade inga större förväntningar innan jag såg filmen. Men jag gillade den verkligen. Väldigt anorlunda film men bra. Hinner inte skriva något om filmen så har istället lånat fakta här ifrån.

"I ett av hyreshusen sitter tolvårige Oskar och läser skräcknoveller. Han drömmer om att bli en hämnare. Att äntligen slippa gå till skolan och förnedras av sina plågoandar. En dag har en pojke mördats på ett chockerande brutalt sätt i närbelägna Vällingby. Precis samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända.Livet i Blackeberg ska snart förändras, människor dras in i en okänd och ond virvel. Men för Oskars del sker något viktigare. Han möter den första kärleken - en nyinflyttad flicka som heter Eli. Men det är något egendomligt med henne."Puss hej


Min egen säng!

Så skönt det var att sova i sin egen säng! Men att gå upp vid halv 7 var inte det lättaste. Så pappa väckte mej vid tio över 7. Nu ska jag i alla fall maila lite noter till elfrida andrèe och kolla lite på rytmus hemsida.

EN bra låt är ju aldrig felPuss hej

Tack Matilda

Du har varit en underbar vikarie för mej nu här i helgen. Jag är inte riktigt hemma ännu. Jag sitter på hotellet och väntar på att klockan ska bli dags att gå till båten. Men det är ännu någon timma kvar. Jag måste rätta Matilda lite, ja jag är i oskarshamn. Men det har inte bara varit filmstudior från Gotland här. Det har varit filmstudior från olika delar av småland också. Så i år fick oskarshamn äran att vara värdar. Jag har haft det jätte trevligt hela helgen, sett bra filmer, ätit mycket mat och träffat jätte mycket trevliga människor. Jag tänkte berätta lite mer i morgonkväll när jag sitter hemma framför min egen dator.

Puss hej

Lördag och Melodifestival

Hej!

Idag skulle jag ju som sagt plugga...det gick inte så bra med det för det var så himla fint väder!
Jag satt nere i källaren (och då ser man bara himlen) och jag fick världens vårkänsla. Himlen var blå utanför och jag glömde bort att det var snö ute...så jag ringde Fanny och vi gick ut på en promenad, såg en hare och krossade is.. Efter en stund blev vi lagom konstiga över att vara i skogen och att gå på en bro som var nästan utan träplankor (läskigt). Så vi började krossa is vid vattnet, fanny hittade en jättestor pinne och krossade is när hon stod på bron...Jag hade ingen pinne så jag sparkade istållet bort det 20cm höga snölagret på bron. Då såg vi att det fanns flera plankor som var borta..Precis innan vi skulle gå kom vi på att djuren i skogen kanske bara kunde använda bron för att snön låg på den. Vi fick dåligt samvete och skrev därför ett meddelande till djur och andra (ja, lite konstigt..okej Mycket konstigt men prova själva att få adrenalinkickar och springa runt i en skog utan att bli liiite konstig)
Meddelandet var: "BRON AVSTÄNGD P.G.A. MÄNNISKOR, TA STOCKEN!" och en pil mot stocken som var ett träd som trillat över den lilla bäcken...Okej vi vet att djuren inte kan läsa och ärligt talat så flummade vi bara loss. DVS: Vi var inte seriösa! så döm oss inte för det...

Jaja, man kan inte vara klok varje lördag, efter en svår arbetsvecka (skolan kan vara hårdare än ett jobb)

På kvällen så kollade jag på Melodifestivalen. Anna vann ju och det var väl väntat. Egentligen hade jag hoppats lite mer på någon annan men hennes låt var ju också bra så vi får väl se hur det går sen...

Kram!!

Kort, kort inlägg..

Hej!

Jag igen, ska egentligen plugga men jag kan ju inte svika Moa...:) så det blir ett väldigt kort inlägg. Utan bilder och allt sånt kul...Ikväll ska jag se på Melodifestivalen...Hoppas att vi kan skicka vidare nån bra och inte någon som går på gamla meriter (inga namn nämnda). Vi behöver nån som kan visa att Sverige också är bra på musik och musikaliska. Men nu ska jag plugga Hejdå!

Vikarie under helgen

Hej!

Nu är det jag igen som är här och bråkar med Moas blogg...Matilda alltså... Jag var en av två hackers.. Ni minns kanske inlägget som höjde Moas "läsarsiffror" för ungefär en vecka sedan.

Nu är jag tillbaka för Moa är bortrest i helgen...gissa vad hon ska göra?
Som jag förstår det så ska hon åka båt till Oskarshamn för att ha ett möta med södra Gotland....
Kanske inte det smartaste draget av filmstyrelsen haha...
nej jag skojar bara det finns säkert en jättebra anledning till deras beslut att mötas i Oskarshamn...

Som vikarie så ska jag kanske presentera mig själv. Jag är en av Moas bästa kompisar och har x-antal gånger dykt upp här i bloggen i både bild och text (så om ni vill veta vem jag är hittar ni säkert bilder).

Jag är en vanlig tjej, jag och Moa ska båda söka gymnasium i Stockholm och om vi kommer in så ska vi bo ihop :). Tydligen så har ingen av oss ett särskilt bra morgonhumör (stundvis) så vi får väl försöka att tygla våra hormoner haha....

Undrar vad Moa säger när hon ser det här...jag sa att jag skulle vara "Vikare" för henne under helgen...Hon bad mig faktiskt att säga att hon skulle vara bortrest över helgen. Men inte riktigt att jag kunde blogga fritt men hallååå!! hon väl inte driva sina "läsarsiffror" i botten?

Nej, det tror inte jag heller och därför så fixar jag det (haha) så när Moas blogg blir nya innestället så kan hon tacka MIIIG! (tänk er Miiig:et som en lång utdragen opera-ton).

Nu ska jag se på film på min externa hårddisk Nils med hjälp av min ipod Dotties hörlurar...

Puss o Kram <3Det är jag till vänster...

Ojoj nu får vise..

Detta har hänt:
 Jag åt mat vid Anette i gårkvälls

  Jag såg filmen Karamell på hemsebion i går

 Vi dansade på gympan i går, ruskigt trevligt..

 Klippte lugg i dag

 Mamma, jag och Alva var vid bästa kusinen och åt i kväll

 Fick klasströjorna idag

Detta kommer att hända:
I morgon börjar film kursen!

 På fredag åker jag och Anette till oskarshamn på regionalsårsmöte

 Nästa vecka är det intagningsprov till elfrida andree, orkar inte kolla upp stavngen (men ni får gärna rätta mej)

 Veckan där efter så är det intagnings prov till rytmus

 Måste göra rentför fiskarna, förhoppningsvis i morgon

.Fina vackra sommar

Sommar

Hittade några bilder från i sommras när Mats och Lottie var här. Det här är precis vad jag behöver nu för att överleva istiden, sommarbilder.Puss hej

Farsan

Var vid mormor och morfar i går. Mormor hade bakat en hel massa kropkakor. Så då bjuder hon in alla hon känner så får man komma och äta. Egentligen så är jag inte så förtjust i kropkakor, jag tycker mest att det smakar som geggiga klumpar. Men, men man får följa med och vara trevlig endå. Sen så får man ju en massa goda efterätter efter maten..

Efter att vi varit vid mormor och morfar så åkte vi till Visby för att se på bio. Vi såg farsan och det är nog den roligaste svenska film jag har sett på länge. Svenska filmer är inte något jag föredrar egentligen, men den här var helt sjuk! Man skrattade i stort sätt hela tiden. Bredvid pappa satt en tjej/kvinna som skrattade så in i norden. Eller hon skrattade väldigt högt, men det var lite kul.Puss hej


Pizza bagarna

Jakob sov här i natt och i kväll blir det till att baka pizza på pubben! Fett kul!Fett snygg tröja!

Puss hej

Lyckat

Lyckad kväll igår! Jag vart lite stressad men allt gick bra till slut och maten blev god. Gissa vem som vann?... Det gjorde jag, med 19 av 20 poäng. Rätt starkt jobbat tycker jag. Men Fanny och Matilda var också jätte duktiga. Vi har haft det jätte mysigt och ätit jätte mycket. Matilda har tagit bilder så ska få dom av henne vid något tillfälle.. Får hoppas på att det blir snart.

Fanny sov kvar här i natt. Vi satt och såg på twiligt i går kvälls, rätt kul. Fast vi kritiserade den rätt hårt. Längtar till new moon kommer på dvd. Då ska vi se den också. Såg den på premiären tillsammans med Jakob. Man kan ju lätt säga att dom har lyckats bättre med new moon än med twilight. Sen kommer ju eclipse i sommar. Har planer på att se den på premiären också.. 

Fannys pappa och syster kom för att hämta henne precis när vi satt oss ner för att äta upp den sista glassen som blev över ifrån igår. Så dom fick stanna och fika lite. Sen visade mamma dom runt i huset.

Puss hej


Något försenad..

HAHA mina dårkompisar kan vara rätt kul ibland.. Men jag får skylla mej själv, jag kom två timmar för sent. Nästan lite skämmigt. Men men jag fick god mat, men något kall (åter igen får jag skylla mej själv). Nej jag byter inte lösenord, det är rätt kul när det dimper in små inlägg man inte har en aning om..

Jag har faktist gjort glass ! Men nu till det roligaste..


Hackers!!!


Hej!
Så här går det om man är sen MOA!!!!
Då gästbloggar kompisarna utan att du vet om det...hoppas att du förlåter oss och att du inte byter lösenord för det var kul att hacka din blogg och jag tror att det här kommer att öka dina "läsarsiffror" Moahahaha-nsson :DPuss från dina alldeles egna (nu kriminella) DÅRAR <3

p.s. Vi bifogar en bild där vi är evil!!! d.s.
Halv 8Får se om jag hinner...

Halv 8


RSS 2.0