Birgitta "Blondie" Andersson

För någon dag sen traskade hela klassen till bokia. Det ingår tydligen i svenska A att vi ska få varsien pocket bok. Så vi fick välja och vraka fritt bland pocket hyllorna. Jag hade hört talas om boken "blondie" och tyckte att den verkade spännande. Så den blev det, jag är helt fast. Visst den är hemsk men en verklighet. Boken är en självbiografi skriven av Birgitta "Blondie" Andersson
På baksidan står det:
"Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i ene snödriva. Som sjuåring blir hon våldtagen av en aklkoholist i en trappuppgång. Som nioåring rymmer hon hemifrån och bli än en gång våldtagen- av en långtradarchaufför som gett henne lift. Som tolvåring börjar hon sälja sin kropp till fyllegubbarna i Björns trädgård på söder i Stockholm. Son trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i city och har en hallick som tar ifrån henne merparten av de pengar hon tjänar"
Som slutcitat står det "Dett är en sann historia -men ändå inte helt sanningsenlig. I verkligheten var allt mycket värre..."

Sticka är som smörjmedel för själen

Igår påbörjade jag att sticka en halsduk. Visst det är lite sent påkommet nu när det snart är vår på riktigt, och alla dystra vinterkläder ska stängas in i en mörk skrubb någon stans. Jag hittade garnet på en seconhand affär i torsdags och blev jätte sugen på att sticka. Så jag fann ingen annan utväg än att börja sticka. Garnet är orange och mörkbrunt. Det kommer bli jätte snyggt! Jag inser nu att jag gjort den lite väl bred, jag får trycka ihop maskorna för att halsduken ska få plats på stickorna. Men det är alltid mysigt med en jätte halsduk!

Fin blogg...

Jag mår lite dåligt när jag tittar i min blogg. Det är så tråkigt och uppdateras aldrig.

Men nu har jag iallafall precis skrivit klart manuset till filmen. Eller manus och manus, eftersom att vi ska köra rätt hårt med inprovisation så behöver det inte stå så mycket i manuset. Men ramarna har jag skrivit ned och jag tror att det här kommer bli riktigt bra.

Ha det gött och nyp i låtet

Filmkurs

Igår startade en filmkurs för tjejer på biblioteket i Hemse. Så jag, Josefine, Hanna och Hannas syster Linda ska på några veckor skriva manus, filma och redigera en kortfilm. Vi började spåna lite i gårkvälls men kom inte fram till någon storslagen idé, men vi har kommit en liten bit på vägen. Så vi får se vad det blir för något. Kul ska det bli iallafall!

Fin tjej vid min sida


Min Granne Totoro

Jag har precis sett klart på filmen "Min Granne Totoro". Åh jag tror jag är kär i anime film, sån himla fin fantasi filmskaparna borde ha. Jag vill ha en egen Totoro i min säng som jag kan sova på. Det hade varit fiint!

Åhus

Vi bodde i Fanny och Mimmis minimala lägenhet, det var en aning trångt..
Vi hade utklädnings tävlig en kväll.. På bilderna ser ni:
1. Djungel
2. Födsel
3. Hippie
4. Ombytta roller
5. Dirty Dancing
6. Cirkus
7. Diplomater
Efter tävlingen såg garderoben ut såhär
En dag cyklade vi ner till bryggan, vi hade picknik och skrev en djup låt..
.. Vi såg väldigt djupa ut också
På kvällen gjode vi oss snygga och gick ut
Vi åt pizza..
Satt på önskebänken..
Och bowlade som galningar!
Sista dagen vinkade Fanny hej då vid tåget.

Jag vill tillbaka <3

TE

Jag packade precis upp mina grejer som jag hade på kulturveckan. Kulturveckan är en vecka som arrangeras av musik och bild tvåorna på min skola. Då hade jag och några vänner som projekt att göra ett "te-rum". Man kunde komma till vårat rum och bara slappna av, ta det lugnt, dricka te och äta kakor. Vi hade inrett hela rummet i asiatisk stil, hade rökelser och lugn musik. Det var jätte mysigt och riktigt uppskattat!
Men det jag skulle komma till var att när jag packade upp grejerna så hittade jag min tekopp. Jag tvivlar på ifall jag ska diska den, för NOMNOM vad gott den luktar! Den luktar massor med te och opiumrökelse! Underbart.

75 % The Bilts

Nu jäklar ska det packas för fullt! För i morgon smäller det! Då tar jag och Josefine våra käraste tillhörigheter och drar ner till såne. För vem bor där, jo FANNY! Vi ska stanna i fem dagar och kommer ha så jäkla über kul! Jag har inte träffat Fanny sen höstlovet, så jag har väldigt stor abstinens efter henne!
Josefine kommer senare i kväll och ska sova här, sen blir det båten tidigt i morgon. Yeah.

RSS 2.0